Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2022

Θυμάρι, το βότανο για τις χίλιες και μία παθήσεις!Ισχυρότατα αντιβιοτικά βότανα σχυρά αντιβιοτικά που μας έχει χαρίσει η φύση, και που κανένα δεν δημιουργήθηκε σε κάποιο εργαστήριο.

 Η λίστα από τα πιο ισχυρά αντιβιοτικά που είναι γνωστά στον άνθρωπο – και που κανένα δεν δημιουργήθηκε σε κάποιο εργαστήριο.

Τι να πρώτο–πω για το σκόρδο, ας περιοριστώ στο ότι θανατώνει τα περισσότερα βακτήρια – έχει αντιμικροβιακή δράση ευρέος φάσματος έναντι πολλών γενεών βακτηρίων και μυκήτων. 

Ενώ πολλοί από εμάς είναι εξοικειωμένοι με τις νόστιμες μαγειρικές ιδιότητες του σκόρδου, οι ισχυρές φαρμακευτικές του ιδιότητες είναι σχεδόν άγνωστες!

Το σκόρδο είναι ένα από τα πιό ισχυρά αντιβακτηριακά.

Όταν το σκόρδο συνθλίβεται, οι εργαστηριακές μελέτες το έχουν βρει τόσο αποτελεσματικό όσο η πενικιλλίνη, για τη θεραπεία πολλών λοιμώξεων.

Είναι ένα από τα καλύτερα θεραπευτικά μέσα που μας έχει δωρίσει η φύση για την καταπολέμηση των μικροβίων.

Μην ξεχνάμε λοιπόν, ειδικά τώρα το χειμώνα με τις τόσο δύσκολες συνθήκες, να εμπλουτίζουμε το καθημερινό μας διαιτολόγιο με κάποια από τα παραπάνω ισχυρά τρόφιμα.

Σκόρδο και κρεμμύδι κάθε μέρα,

θυμάρι, ρίγανη και φασκόμηλο, με την προσθήκη μελιού αντί για κάποιο άλλο ρόφημα, έχοντας στο μυαλό μας πως ο πατέρας της πενικιλίνης,  ο Alexander Fleming συνιστούσε προσοχή στη χρήση της πενικιλίνης, όταν έδινε διαλέξεις σε πολλές χώρες της Γης.

Προειδοποιούσε να μη χρησιμοποιείται το αντιβιοτικό παρά μόνο όταν υπήρχε ορθά διαγνωσμένη αιτία, και όταν χρησιμοποιείται να χορηγείται σε αρκετή ποσότητα και επί αρκετό χρονικό διάστημα, γιατί αλλιώς δίνεται η ευκαιρία στα βακτήρια να αναπτύξουν ανθεκτικά στελέχη ως προς το συγκεκριμένο φάρμακο.

Έγχυμα θυμαριού για βαθιά εγκατεστημένες λοιμώξεις των πνευμόνων, για την βρογχίτιδα, για την λαρυγγίτιδα, 

για την φαρυγγίτιδα, για την αμυγδαλίτιδα, ιδανικό βότανο για τον κοκκύτη,την καταρροή.

Σιρόπι θυμαριού για το βήχα, τη γρίπη, τη βρογχίτιδα,

την αμυγδαλίτιδα, τη φαρυγγίτιδα, τη λαρυγγίτιδα, για τις λοιμώξεις των πνευμόνων!

Πηγή:botanologia.gr( κάποια αποσπάσματα)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου