Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2022

Το σκόρδο έχει πολλαπλά οφέλη στην ΥΓΕΙΑ μας...

Το σκόρδο μειώνει την πίεση του αίματος, προστατεύει από τον καρκίνο, προστατεύσει από την οστεοαρθρίτιδα του ισχίου, έχει ισχυρή αντι-αρτηριοσκληρωτική δράση, προωθεί τη μείωση της χοληστερόλης, αποτρέπει την καρδιακή προσβολή και τa εγκεφαλικά επεισόδια.

Για αιώνες χρησιμοποιήθηκε ως παραδοσιακή θεραπεία για τις περισσότερες διαταραχές, παθήσεις και ανισορροπίες του ανθρώπινου οργανισμού.

Χρησιμοποιείται ευρέως ως συστατικό τροφίμων, ως μπαχαρικό και αφροδισιακό.

Οι ιδιότητες του σκόρδου προκύπτουν από έναν συνδυασμό ποικίλων βιολογικά δραστικών ουσιών, που όλες μαζί είναι υπεύθυνες για την ισχυρή θεραπευτική του δράση.

Οι ιδιότητες του σκόρδου προκύπτουν από έναν συνδυασμό ποικίλων βιολογικά δραστικών ουσιών, που όλες μαζί είναι υπεύθυνες για την ισχυρή θεραπευτική του δράση.

Το σκόρδο έχει μακρά ιστορία χρήσης από την ανθρωπότητα, και χρησιμοποιείται ευρέως ως τροφή και ως φάρμακο.

Ιατρικά, υπάρχουν εκατοντάδες αναφερόμενες χρήσεις του σκόρδου και αναμφίβολα, το σκόρδο έχει τεράστια οφέλη για την υγεία μας όταν χρησιμοποιείται ως φάρμακο, ως θρεπτικό φάρμακο ή απλά ως φάρμακο.

Η έντονη μυρωδιά του όμως, ιδιαίτερα η φρέσκια ακατέργαστη μυρωδιά του εκχυλίσματός του περιορίζει την κατανάλωσή του σε μεγάλες ποσότητες. 

Γενικά το σκόρδο- Allium sativum, έχει πολλές φαρμακευτικές ιδιότητες με βάση την αντιβακτηριακή,

αντιμυκητιακή και αντιιική του δράση. 

Το σκόρδο περιέχει περίπου 2000 δραστικές ενώσεις συμπεριλαμβανομένων διαφόρων χημικών ουσιών που περιέχουν θείο, τις οποίες μπορεί να απελευθερώσει…

Πηγή:botanologia.gr/ (αποσπάσματα)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου