Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022

ΤΙ ΥΛΙΚΑ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΒΡΩΜΗ...

H Βρώμη είναι πραγματικά το μόνο συστατικό που είναι αδιαπραγμάτευτο. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε απλή ντεμοντέ βρώμη και όχι γρήγορη βρώμη γιατί η συνοχή είναι καλύτερη με τη βρώμη σε ρολό. Μην χρησιμοποιείτε βρώμη κομμένη σε χάλυβα.

Γάλα για το υγρό μέρος, μπορείτε να το φτιάξετε και με νερό! Αλλά είναι πιο συνηθισμένο να χρησιμοποιείτε γάλα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γάλα πλήρες, 2% ή με χαμηλά λιπαρά. 

Σπόροι, οι σπόροι είναι γεμάτοι με πολλά θρεπτικά συστατικά και βοηθούν να δώσουν στη βρώμη μια υφή που μοιάζει με πουτίγκα. 

Ελληνικό γιαούρτι προαιρετικό, Αυτό δίνει στη βρώμη μια πικάντικη γεύση, κρεμώδη υφή και τόνωση πρωτεΐνης.

Εκχύλισμα βανίλιας προαιρετικό  ενισχύει όλες τις γεύσεις που μπαίνουν στο πλιγούρι βρώμης όλη τη νύχτα καθώς και του δίνει γλυκύτητα χωρίς γλυκαντικό.

Γλυκαντικό προαιρετικό Χρησιμοποιήστε μέλι ή σιρόπι σφενδάμου για να γλυκάνετε το μείγμα, ειδικά επειδή η βρώμη μπορεί να είναι κάπως ήπια από μόνη της.

Μπορείτε να διασκεδάσετε με φρέσκα φρούτα, αποξηραμένα φρούτα, βούτυρο ξηρών καρπών, ξηρούς καρπούς, σπόρους και μπαχαρικά όπως κανέλα, μοσχοκάρυδο.... Υπάρχουν τόσες πολλές κορυφαίες ιδέες και συνδυασμοί, και νομίζω ότι αυτό είναι που κάνει αυτή την τόσο υπέροχη συνταγή!

ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΒΑΣΙΚΗ ΒΡΩΜΗ 

Όλα έχουν να κάνουν με τις αναλογίες για να έχετε τη συνέπεια που σας αρέσει. Δοκιμάστε λοιπόν αυτήν την προτεινόμενη αναλογία παρακάτω και, στη συνέχεια, προσθέστε περισσότερο γάλα ή χρησιμοποιήστε λιγότερο γάλα μέχρι να βρείτε αυτό που λειτουργεί τέλεια για εσάς!
Μόλις καθορίσετε την αναλογία της βασικής συνταγής βρώμης, ο ουρανός είναι το όριο με τους γευστικούς συνδυασμούς και τις επικαλύψεις.

Εδώ είναι η απλή αναλογία! 1 μέρος βρώμης, 1 μέρος γάλα, 1/8 μέρος σπόροι.

Για να ξεκινήσετε, συνδυάστε ντεμοντέ βρώμη και σπόρους chia. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μπολ, ένα βάζο ήαπλά μερικά γυάλινα κύπελλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου