Πέμπτη 24 Αυγούστου 2023

Οι τοπ τροφές σε πρεβιοτικά

 Επιστήμονες αποφάσισαν να αναλύσουν την περιεκτικότητα σε πρεβιοτικά χιλιάδων τύπων τροφίμων, για να ανακαλύψουν ποια τρόφιμα έχουν την υψηλότερη. Περίπου το 37% των τροφίμων που μελετήθηκα, βρέθηκε να τα περιέχουν.

Σύμφωνα με τη μελέτη, τα τρόφιμα που έχουν τη μεγαλύτερη περιεκτικότητα (κυμαίνονταν από περίπου 100-240 mg/g) είναι: η πικραλίδα, οι αγκινάρες της Ιερουσαλήμ, το σκόρδο, τα πράσα και τα κρεμμύδια. Μάλιστα, πέρα από πλούσιες σε πρεβιοτικά, οι τροφές αυτές περιέχουν και σημαντικές ποσότητες φυτικών ινών.

«Τα ευρήματα υποδηλώνουν ότι τα κρεμμύδια και οι σχετικές τροφές περιέχουν πολλαπλές μορφές πρεβιοτικών, οδηγώντας σε μεγαλύτερη συνολική περιεκτικότητα», δήλωσε η Cassandra Boyd από το Πανεπιστήμιο του San José State, που διεξήγαγε την έρευνα μαζί με τον επίκουρο καθηγητή John Gieng.

Ποια είναι η ποσότητα που οι ειδικοί συμβουλεύουν να καταναλώνουμε; Ένα άτομο θα πρέπει να καταναλώνει περίπου το μισό από ένα κρεμμύδι (περίπου 115γρ.) για να πάρει 5 γρ. πρεβιοτικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου