Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2023

Η συνήθεια που «σώζει» το μυαλό των 70ρηδων από την γρήγορη φθορά

 Όλοι εύχονται να γεράσουν καλά, ομαλά και χωρίς προβλήματα υγείας. Υγιεινές συνήθειες, όπως η γυμναστική και η ισορροπημένη διατροφή μπορούν να συμβάλλουν στη σωματική υγεία. Τι απαιτείται, όμως, για έναν υγιή εγκέφαλο στην τρίτη ηλικία;

Οι ειδικοί απαντούν

Ο άνθρωπος είναι ένας ζωντανός οργανισμός που μεγαλώνει και εξελίσσεται διαρκώς. Η πορεία του είναι συνήθως προοδευτική, αν και καθώς τα χρόνια περνούν, ξεκινά να εμφανίζεται μια έκπτωση δυνάμεων, τόσο σωματικών, όσο και νοητικών.

Όπως είναι γνωστό, ένας άνθρωπος που γυμνάζεται και τρέφεται σωστά, μπορεί να διατηρήσει ένα πιο υγιές και δυνατό σώμα καθώς μεγαλώνει. Το ίδιο ισχύει και για τον εγκέφαλο: Όσο κάποιος εξασκεί την εγκεφαλική του λειτουργία, τόσο πιο δυνατή και αποτελεσματική θα παραμένει, παρά τη φυσική γήρανση.

Μετά από έρευνα.....

Δίνοντας τη δική τους εκτίμηση για τα ευρήματα, οι ερευνητές εξήγησαν ότι η διαρκής μάθηση, είτε πρόκειται για την επίσημη εκπαίδευση ή άλλες δραστηριότητες, ωθεί τους ανθρώπους να αναπτύσσουν ικανότητες επίλυσης προβλημάτων.

Επομένως, αν θέλετε να διατηρήσετε έναν ζωντανό, υγιή και λειτουργικό εγκέφαλο, η λύση είναι απλή: Μην σταματήσετε να μαθαίνετε νέα πράγματα!

Πηγή:newsitamea.gr/(απόσπασμα)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου