Πέμπτη 6 Απριλίου 2023

3 ΦΥΣΙΚΑ «ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΑ» ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΘΕ ΣΠΙΤΙ

Μέλι: Φάρμακο με διπλή χρήση

Το μέλι θεωρείται ένα από τα παλιότερα φυσικά αντιβιοτικά. Διαλυμένο σε ζεστό νερό ή ακόμη και τσάι, αποτελεί παραδοσιακό γιατροσόφι που καταπραΰνει τις λοιμώξεις του αναπνευστικού. Μάλιστα, σύμφωνα με μία έρευνα, που διεξήγαγε επιστημονική ομάδα του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, συγκρίνοντας την αποτελεσματικότητά του με τη δράση συμβατικών φαρμάκων και αντιβιοτικών, το μέλι φάνηκε πιο αποτελεσματικό από τα φάρμακα, ειδικά σε περιπτώσεις επίμονου βήχα.

Επιπλέον, δύο άλλες έρευνες απέδειξαν ότι η χρήση μελιού μειώνει τη διάρκεια των συμπτωμάτων ενός κρυολογήματος κατά 1 ή και 2 μέρες. «Οι λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού είναι ο πιο κοινός λόγος για τον οποίο χορηγούνται αντιβιοτικά. Προτείνουμε στους γιατρούς μέλι αντί για αντιβίωση. Είναι πιο αποτελεσματικό, δεν είναι βλαβερό όπως τα συνήθη φάρμακα και δεν συμβάλει στη μικροβιακή αντοχή» έγραψαν οι ερευνητές στην αναφορά τους.

Λιγότερο γνωστό είναι ότι τo μέλι χρησιμοποιείται επίσης ως φάρμακο για εγκαύματα, καταρράκτη, έλκη και επούλωση πληγών, επειδή έχει καταπραϋντική δράση όταν εφαρμόζεται σε ανοιχτές πληγές. Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες μάλιστα, το μονοανθικό μέλι φαίνεται να είναι το πιο αποτελεσματικό ως φυσική θεραπεία. Συγκεκριμένα, το μέλι Manuka είναι ιδανικό για χρήση επάνω σε πληγές, χάρη στην πολυφαινολική του σύνθεση και την αντιοξειδωτική του δράση.

Πηγή:ow.gr ( απόσπασμα)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου